sumber resepi dari Majalah Nona September 09
bahan2
- kepingan kulit popiah secukupnya
- 10 keping filamen ketam
- 5 tbspn sos tomato Kimball
- 5 tbspn sos cili Kimball
- 3 ulas bawang merah ** dikisar
- 2 ulas bawang putih ** dikisar
- 6 tbspn mix vages
- sedikit serbuk lada hitam
- sedikit putih telor
- minyak masak
- panaskan sedikit minyak dan tumis bahan2 kisar hingga bau wangi dan masukkan sos dan kacau rata.
- masukkan mix vages+filamen ketam+serbuk lada hitam dan alihkan dari api. kacau terebih dahulu.
- letakkan inti ditengah bahagian kulit popiah dan gulung rapi.
- lekatkan hujungnya dgn sedikit putih telur.
- goreng tenggelam dgn api sederhana hingga garing keemasan.
- toskan minyak dan hidangkan bersama sos kimball.