Gambar & Kiriman : Mak Lang Azie
from Resepi.Net >>> tnx!
Bahan A
250g gula castor
1sm ovellette
3 biji telur
Bahan B
300g tepung gandum/tepung naik sendiri (maklang guna tepung naik sendiri)
1st baking powder
Bahan C
200 ml air sprite/ice cream soda
Cara
Pukul A sehingga kembang dan gebu. Masukkan bahan B pukul hingga gebu.
Masukkan C
Bahagikan kepada 2 bhg. Satu bahagian biarkan kosong dan satu lagi di bahagi dua : hijau dan merah.
Masukkan warna asal dlm mangkuk dan sedikit warna hijau dan merah.
Kukus selama 10 minit (api besar baru apam pecah)
Bahan A
250g gula castor
1sm ovellette
3 biji telur
Bahan B
300g tepung gandum/tepung naik sendiri (maklang guna tepung naik sendiri)
1st baking powder
Bahan C
200 ml air sprite/ice cream soda
Cara
Pukul A sehingga kembang dan gebu. Masukkan bahan B pukul hingga gebu.
Masukkan C
Bahagikan kepada 2 bhg. Satu bahagian biarkan kosong dan satu lagi di bahagi dua : hijau dan merah.
Masukkan warna asal dlm mangkuk dan sedikit warna hijau dan merah.
Kukus selama 10 minit (api besar baru apam pecah)