sumber dari Majalah RASA edisi ulangtahun 06
dari Chef Kamarul
bahan2
Bahan A - asas
- 300 gm digestive biskut dikisar
- 60 gm butter cair
- 90 gm gula custor
- 7 biji putih telor
- 300 ml krim putar (whipped cream)
- 450 gm keju krim
- 165 gm gula kastor
- 7 biji kuning telor
- 70 gm soft flour
- 40 gm tepong jagung
- untuk asas kek; camporkan butter cair ke dlm biskut kisar dan padatkkan di dlm acuan pembakar
- ayak tepong + tepong jagung
- pukul gula + putih telor sehingga naik dan putih gebu
- pukul krim + keju + gula sehingga kembang
- masukkan telor 1 per 1
- kemudian masukkan tepong yg telah diayak lalu digaul sebati
- akhir sekali masuukan MERINGUE dan kaupkan adunan sehingga sebati
- bakar pada suhu 120OC;
- MENGGUNAKAN KAEDAH WATER BATH SELAMA 2 JAM!