CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday 5 April 2009

STEAM COCONUT BOLSSOM

Sumber: Halimah Anang
from Resepi.Net >>> tnx!


Bahan-bahan:
3 biji telur sejuk
9 ozs gula
10 ozs solftasilk flour
2 ½ tsp baking powder
1 tbsp ovalette
5 ozs coconut cream (santan pekat)
1 oz air pandan
1 tsp warna hijau

Peraturannya:
1. Semua bahan-bahan masukkan dalam mixing bowl dan pukul dengan high speed selama 3 – 5 minit.
2. Campurkan warna hijau dan gaul rata.
3. Masukkan 1 sudu adunan ke dalam mangkuk kecil, kemudian taruhkan inti kelapa di tengah lalu ditutup dengan 1 sudu adunan dan kukus selama 15-20 minit.

INTI
1 oz gula
3 ½ ozs gula melaka
2 ozs air
1 tsp cornflour
1 helai daun pandan
8 ozs kelapa parut

Peraturannya:
1. Masukkan dalam periuk seperti gula, gula melaka, cornflour dan daun pandan masak sampai mendidih. 2. Masukkan kelapa parut dan kacau rata serta masaklah sampai kering.