sumber resepi dari Hanieliza
tnx so much!
Bahan-Bahan:
2 cawan tepung pulut
jus pandan secukupnya
2 ketul gula melaka
1/2 biji kelapa muda parut [ambil bahagian putih sahaja]
Cara:
1. Bancuh tepung pulut dengan air pandan sedikit demi sedikit hingga adunan boleh digentel.
2. Ambil sebesar ibu jari dan leperkan.
3. Masukkan gula melaka di tengahnya dan tutup semula. Buatkan bulat.
4. Panaskan air hingga mendideh.
5. Masukkan bebola pulut tadi.
6. Bila kuih timbul boleh diangkat dan toskan dalam tapisan.
7. Golekkan kuih di atas kelapa parut yang bercampur sedikit garam.
8. Hidangkan.
JUS NENAS
-
JUS NENAS
SOOOOOOOOOOOOOOOO LEGA! hiks... seperti biasa!! ENTRY TERTUNGGAK!
nekp..kannnn... JUS NENAS! my feberet!! selain dibuat air boley juga dibuat ...
12 years ago