sumber resepi dari HanieLiza
tnx soooo very much yaa
Bahan A
- 24 keping biskut tiramisu
- 250 gm keju cream [philidephia]
- 150 ml yogurt asli
- 1/2 cawan gula kastor
- 1/2 cawan air ]
- 1 s/ k nescafe ] bancuhkan
- serbuk koko
Bahan B
- 150 ml air ]
- 1 s/b serbuk agar2 ] masakkan sampai mendideh
Cara
1. Susunkan 12 keping biskut tiramisu.
2. Basahkan biskut tiramisu dengan air nescafee.
3. Pukul keju dan gula sehingga gebu.
4. Masukkan yogurt dan pukul lagi sehingga rata.
5. Masukkan bahan B dan kacau rata.
6. Sapukan sebahagian adunan keju atas biskut tiramisu.
7. Ulangkan lagi untuk lapisan kedua sama saperti lapisan pertama.
8. Ayakkan serbuk koko [coklat] atas lapisan yg kedua.
9. Sejukkan beberapa jam sebelum dihidangkan.