Bahan
- 250 g butter
- 150 g gula halus
- 3 biji telur
- 1 s/k esen vanilla
- 200 g carrot [parut dan celur - toskan kering]
- 100g prune cincang
- 50 g kismis
- 230 g tepung gandum ]
- 1 s/k baking powder ] ayakkan
- 1 s/k serbuk kulit kayu manis ]
Cara.
1. Panasakan kukusan
2. Butter dan gula dipukul sehinga gebu.
3. Masukkan telur satu persatu dan kacau rata.
4. Masukkan esen vanila dan kacau lagi.
5. Masukkan tepung gandum yg telah diayakkan bersama baking powder dan serbuk kayu manis.
6. Masukkan carrot, kismis dan prune.
7. Gaul rata dan masukkan dalam acuan yg dilapikkan kertas
8. Kukuskan dalam kukusan selama 50 minit
9. Bila telah masak, sejukkan dan sapukan cream keju.
Cream Keju
Bahan
Cara.
1. Pukul semua bahn sehingga gebu dan sapukan pada kek lobak yg telah sejuk
2. Butter dan gula dipukul sehinga gebu.
3. Masukkan telur satu persatu dan kacau rata.
4. Masukkan esen vanila dan kacau lagi.
5. Masukkan tepung gandum yg telah diayakkan bersama baking powder dan serbuk kayu manis.
6. Masukkan carrot, kismis dan prune.
7. Gaul rata dan masukkan dalam acuan yg dilapikkan kertas
8. Kukuskan dalam kukusan selama 50 minit
9. Bila telah masak, sejukkan dan sapukan cream keju.
Cream Keju
Bahan
- 250 g cream keju
- 50 g gula halus
- 50 g fresh cream
- 1 cawan yogurt perisa buahan
Cara.
1. Pukul semua bahn sehingga gebu dan sapukan pada kek lobak yg telah sejuk