sumber resepi dari blog MakLang Azie
mekasih yaaaa
- Biskut Marie - patahkan 4 (agak2 aje baper byk nak guna, jgn byk nanti tak boleh dikacau lak)
- 125g majerin
- 2 biji telur
- 3/4 cwn gula putih (nak manis tambah lagi)
- 1/2 cwn koko powder
- 1/2 cwn susu cair @ air biasa
Cara
- Cairkan butter didalam periuk kemudian... masukkan koko dan kacau...guna api kecik.
- Telur + gula, pukul ngan whisker dan masukkan dlm periuk tadi.
- Masukkan sedikit susu cair @ air biasa.
- Last sekali, masukkan biskut marie...gaul sampai kesemua biskut sebati...tutup api
- Jgn biarkan biskut terlalu kembang. ngkat dan tuang dlm loyang yg dialas dengan alu.foil supaya kek tu tak melekat...
- Tekan kek hingga padat. Masuk dalam fridge, dah keras baru potong menggunakan pisau tajam. Hiaslah ikut suka hati.
Nota : nak masukkan nut, kelapa dan kismis dlm kek pun boleh jika suka..