sumber resepi dari HanieLiza
tnx sooo very much!!
Bahan A
- 500 gm tepung sponge mix
- 40 gm tepung naik sendiri
- 60 gm air
- 5 biji telur A
Bahan B
- 60 gm minyak
Cara
1. Masukkan semua bahan A dalam mangkuk.
2. Pukul sehingga adunan gebu 2 kali ganda dan warna putih.
3. Masukkan bahan B dan kacau dengan senduk kayu sahaja.
4. Sudukan dalam acuan kertas dan bakar selama 20 - 25 minit dalam suhu 180'C.
5. Sejukkan dan hiaskan dengan butter icing mengikut kreatibiti sendiri.
BUTTER CREAM
Bahan
- 200 gm creamwell
- 50 gm gula aising [ayak]
Cara
1. Masukkan semua bahan dalam mangkuk.
2. Pukul sehingga adunan naik dua kali ganda dan warna putih gebu.
3. Pamkan cream diatas cupcake mengikut citarasa sendiri.